Banke / FINA / ePorezna

FINA install 

instalacija podrške za rad sa aplikacijom ePorezna


FINA - portal za preuzimanje certifikata i obnovuePorezna - dodatak za Google Chrome

  1) Izvršiti deinstalaciju (Uninstall) ePorezna programska podrska verzija 1.0.29. u Programs and Features (Control panel>Programs>Uninstall a program>pronaći "ePorezna - programska podrška", odabrati ju lijevim klikom te pritisnuti uninstall.)
  2) Ponovo preuzeti i izvršiti instalaciju nove verzije programske podrške iz skočnog prozora nakon što se prijavite u ePoreznu.

  Isto tako molimo pokušajte preuzeti Google Chrome ekstenziju s poveznice: https://chrome.google.com/webstore/detail/eporezna/pocgkidhafccnjhoklgelojcohpfgckn?authuser=1
  Potrebno je odabrati gumb "Add to Chrome".
  Nakon dodavanja pokušajte ponovno.  Mirovinsko - LANA

  za rad u Chrome-u/ Microsoft Edge-u Vam je potreban dodatak za potpisivanje (JanaInstall.exe) koji možete preuzeti sa slijedeće poveznice (može se preuzeti s bilo kojim preglednikom):

  https://download.ultimalabs.com/jana/windows_bundle

  https://docs.ultima.hr/public/html/elektronicki_potpis/elektronicki_potpis_bez_java_appleta/ (poveznica gdje se nalaze obje verzije Jana modula za preuzimanje)

  Potrebno ga je pokrenuti kada se preuzme i instalirati.

  Nakon instalacije otvorite Google Chrome/ Microsoft Edge i on bi Vam trebao automatski ponuditi da se taj dodatak omogući. Ako ne ponudi u gornjem desnom kutu, kliknite na 3 točkice (ispod X) te otvorite Više alata/More tools pa Proširenja/Extensions (za Microsoft Edge samo na „Proširenja“)

  Na popisu proširenja morate imati Jana – digitalni potpis i stavite kvačicu na Omogućeno/Enabled odnosno provjerite da li je uključen.

  Kada omogućite Jana modul prijavite se na lana.mirovinsko.hr preko Chrome-a/ Microsoft Edge-a i pokušajte potpisati.

  Ukoliko se Jana ne pojavi na popisu proširenja može ju se dodati ručno putem Chrome web trgovine sa slijedeće poveznice:

  https://chrome.google.com/webstore/detail/jana-elektroni%C4%8Dki-potpis/pelahmomlhhdedjcolcbinpjimkfcpnf